КОЛКО ВРЕМЕ ДА ИЗЧАКАМЕ ПРЕДИ ДА СКЛЮЧИМ  БРАК?

В САЩ днес празнуват Деня на Благодарността.
November 27, 2014
ЗДРАВЕЙТЕ!
June 13, 2015
Show all

Колко време да изчакаме преди да сключим брак?

Несъмнено това е въпрос, който партньорите в не една и две двойки са си задавали. Някои двойки чакат дълъг период от време, преди да сключат брак. Те искат да бъдат абсолютно сигурни, че са съвместими във всяко едно отношение. Други двойки, пък, се женят в рамките на няколко месеца след запознанството си. Може би вълнението от новата връзка е това, което ги води към олтара толкова скоро.

Понякога двойки, оженили се скоро след запознанството си, имат много щастлив брак. А друг път, двойки прекарали много години заедно, се женят и след това нещата се разпадат. Всяка връзка е различна.
Така че отговорът на въпроса “”колко време трябва да изчакате преди да се ожените”” зависи от следното:

 

Познавате ли се добре?

И двамата познавате добре  нуждите и желанията на другия, какво харесва и какво не харесва. Не винаги сте съгласни с решенията на партньора си, но въпреки това се подкрепяте и обичате. Когато се карате, скоро след това и двамата сте склонни на компромиси, в името на това да се сдобрите и да не се ядосвате един на друг. Вие се познавате толкова добре, че е трудно да се обидите взаимно.

Колко отдадени сте и двамата на връзката?

Имате сериозни дискусии за важните решения. Например: кога е точното време да  създадете собствено семейство, колко деца бихте искали, или къде планирате да заживеете.

И двамата ли сте влюбени един в друг?

Любовта е истинска и дълбоко вкоренена в сърцето ви. Никога не се поддавате на изкушенията. Вашият партньор означава всичко за вас. Можете да видите себе си с този човек завинаги. И двамата приемате недостатъци си.

Чувствате ли се комфортно заедно?

Можете да говорите свободно и да бъде себе си, без  да се чувствате съдени. Разсмивате се взаимно. Можете да си казвате всичко. Знаете, че партньорът ви е не просто вашата половинка, а и вашият най-добър приятел.

Имате ли си доверие?

Вашият партньор оставя мобилния си телефон наблизо, но вие нямате никаква интерес към проверка на входящите или изходящите обаждания и имейли. Също така не  чувствате необходимостта да го/я шпионира по някакъв друг начин, особено ако вашият партньор се събере с приятели за по питие след работа. Вие и двамата уважавате личното пространство и индивидуалността на другия.
Обикновено всичко това отнема повече от няколко месеца. Но ако сте истински влюбени и отдадени един на друг, нещата ще си дойдат на мястото за нула време.

Обичате ли се истински, ще имате щастлив брак и прекрасно семейство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *