Знаехте ли, че … Днес е Международния Ден на Доброто?!

Сватбената флористикa
July 21, 2014
В САЩ днес празнуват Деня на Благодарността.
November 27, 2014
Show all

Знаехте ли, че … Днес е Международния Ден на Доброто?!

Днес – 13 ноември, светът отбелязва Световния ден на добротата. На този ден през 1998 г. в Токио е открита първата конференция на Световното движение за доброта, в която участват Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Великобритания и САЩ.

Сигурно не веднъж са ви казвали, че е хубаво да се прави добро, защото: “Колкото повече добри постъпки вършим, толкова по-щастливи се чувстваме (показват изследванията на психолози от Япония и САЩ)”; “Когато човек прави нещо добро за другите, неговият мозък изработва по-голямо количество ендорфин и серотонин – хормони на щастието .”; “Добрите хора по-малко боледуват и живеят по-дълго …”; “Учените отбелязват, че отзивчивите хора живеят средно с около 9 години по-дълго, вероятно благодарение на това, че имат добър имунитет и здраво сърце.” …

Да се надяваме, че всички тези положителни ефекти от добрината за самия извършител са истина.

Но нека не вършим добрините заради самите нас 🙂 … за да живеем по-дълго и да имаме по-добър имунитет 🙂 Нека бъдем добри не защото е модерно! Нека бъдем добри просто заради самото добро, заради тези които имат нужда от нашата добрина и подкрепа!!!

Казват, че “Доброто винаги се връща при нас като бумеранг!” … и това е така. Но по-важното е, че правейки добро ние наистина променяме света!

А единствено тези, които вярват, че са способни да променят света, обикновено са тези, които наистина го правят!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *